Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere la Londra, la 42 de săptămâni. ”26 de ore de chin. Mi-au pleznit venele, eram plină de sânge”

Published

on

Cezariana de urgență a fost urmată, după doar un an, de o cezariană programată.
Cititoarea noastră Denisa ne-a scris o poveste de naștere la Londra, încheiată cu cezariană de urgență. La patru luni după naștere, ea a rămas din nou însărcinată, iar de această dată a născut prin cezariană programată. Redăm povestea nașterilor așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”Prima naștere a fost una foarte grea. Eram însărcinată în 42 de săptămâni, voiam să nasc natural, dar am ales totuși să îmi inducă nașterea, pentru că la 42 de săptămâni bebele era în pericol.
Trei pastile pentru dilatare
Am fost internată, mi-au dat pastila și după cateva ore au venit să mă verifice, dar, nimic, puiului meu îi plăcea la mami în buritică. A doua pastilă la fel, la a treia pastilă mi-a căzut dopul și, după părerea medicului, nu mai puteam să aștept, deja eram de trei zile în spital. Mi-au rupt apa și mi-au pus perfuzie de dilatare să mă dilat mai repede. După părerea lor, până seara ar fi trebuit să nasc. Îmi controlau din 4 în 4 ore dilatația, dar era doar de 4 cm, la 17 ore de travaliu.
Bebelușului îi scăzuseră bătăile inimii, iar eu am început să fac temperatură. După 26 de ore de chin, medici au venit la mine și mi-au zis că nu mai pot să aștept, trebuie să fac cezariană de urgență, dacă nu, eu și bebele putem muri că avem deja infectie. Am acceptat. Când m-au pregătit de operație, o asistentă care nu își făcea treaba bine mi-a pus aparatul de luat pulsul pe mâna în care aveam perfuzie și m-a strâns atât de tare încât mi-au pleznit venele.
O nouă sarcină după patru luni
Eram plină de sânge, abia au reușit să ma stabilizese și m-au băgat în operație. Eu eram conștientă de tot ce se întâmplă, pentru că nu aveam anestezie totală. În cele din urmă, după atâtea întâmplări mi-am auzit și mi-am văzut puiul. Acum suntem bine și sănătoși.
Am rămas însărcinată a doua oară la doar 4 luni după naștere. Am fost panicată, dar în niciun caz nu m-am gândit să fac avort. Am zis, eu și soțul, că dacă nu pot să duc sarcina și sunt în pericol o să trebuiască să fac și asta, dar am avut noroc. Am făcut control la medic și, surpriză, eram vindecată, puteam să duc sacina la sfârșit și nu eram în pericol.
Sarcina a fost foarte ușoară, tot ca prima, și am făcut cezariană programată și a ieșit totul bine. Acum am doi băieței, este greu cu ei, că sunt amândoi mici, dar suntem fericiți”.
Cum a fost nașterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Londra, te invităm să citești și:Salut! Pentru că ne dorim să îți oferim materiale și experiențe care să îți îmbogătească viața de părinte, am creat un scurt chestionar care să ne ajute în acest sens. Completarea lui poate dura până la 8 minute. Și pentru că apreciem fiecare minut pe care ni-l acorzi, punem la bătaie 30 de cărți de parenting. La sfârșitul chestionarului lasă-ne adresa ta pentru a te înscrie automat în tombolă!

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com