Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere la ”Regina Maria”, Cluj. ”Îmi dozam singură anestezia din aparat”

Published

on

Travaliul a fost greu, dar mămica a fost în permanență ajutată și încurajată de moașă.
Cititoarea noastră Elena Miron ne-a scris propria poveste de naștere la ”Regina Maria”, în Cluj, o experiență pe care o numește ”grea, dar frumoasă”. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”Eram însărcinată în 38 de săptămâni și 6 zile. Era sâmbătă, ma pregăteam pentru naștere deoarece nu știam câte zile mai duc, când, seara pe la ora 21.00, mi s-a rupt apa. L-am sunat pe doctor, a zis sa merg la spital, iar dânsul a sunat acolo ca să mă ia în primire. Cum am intrat pe ușa spitalului, m-a așteptat o doamnă asistentă, care a zis că știe că vin, că a vorbit cu domnul doctor, am lăsat buletinul pentru verificare și m-a internat. Mi-a sfătuit să dorm, că poate voi naște abia ziua următoare, și mi-au montat aparatul care monitorizează contracțiile.
Mi-am dozat singură anestezia
Pe la ora 23, au început să se intensifice, din 3 în 3 minute aveam dureri. Am chemat-o pe asistentă, care îmi spusese să o sun oricând e nevoie. A venit, m-a dus sus la control la medicul de gardă, aveam dilatație de 3 cm, și a zis că dacă vreau putem merge la peridurala. Erau dureri deja destul de mari și am mers sus, la nașteri, pentru peridurală.
A venit medicul anestezist, foarte drăguț, mi-a explicat ce urmează să îmi facă și a zis că în momentul în care simt că nu mă doare să stau nemișcată ca să îmi poată da anestezia. A fost foarte răbdător și, când am simțit că trece contracția, l-am anunțat.
Ce a fost interesant este că aveam un aparat de unde puteam să îmi dozez anestezia de câte ori simțeam că nu mai are efect. Era calculat în funcție de greutate, înălțime, deci nu puteai să dai cât vrei, dar, totuși m-a ajutat foarte mult. Am apăsat de vreo 4 ori și durerile au devenit suportabile.
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Doctorul îmi scria pe whatsapp
Am stat 10 ore în travaliu, iar în acest timp moașa a stat mereu cu mine. Eram legată la un aparat ce măsura tensiunea în continuu, când mă durea mai tare venea moașa la mine, îmi vorbea. Îmi zicea mereu că nu mai este mult, verifica  dilatația, stătea mereu de vorbă cu mine, nu am fost lăsată singură deloc.
Conform regulamentului, doctorul meu trebuia anunțat să vină doar înainte cu o oră de naștere. În timpul travaliului, inclusiv doctorul îmi scria pe whatsapp dacă sunt bine și că va veni și el, dar doar când îl anunța moașa. Pe la ora 5.30 dimineața, aceasta l-a sunat pe doctor să vină, deoarece mai era puțin până să nasc. La ora 6.30, aveam deja 10 cm dilatație și a început efectiv nașterea. La ora 7.00 am adus pe lume o fetiță, pe cale naturală, fără probleme și cu un travaliu ușor datorită periduralei și a moașe care a stat mereu lângă mine și, desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Asistenta mi-a dat ciocolata ei
A fost necesară și epizotomie, dar înainte m-a anesteziat și nu am simțit durere decât când m-a cusut, așa puțin, împunsătura de ac. Pe urmă, am mai stat 3 ore cu altă asistenta care intra in tură și mereu mă întreba cum ma simt. Îmi zicea să ma ridic, eu amețeam, îmi era foame, mi-a dat o ciocolățică Milka ce o avea la ea ca să mai astâmpăr foamea până ajung în salon.
De când am ajuns în salon, până când am ieșit din spital am avut parte de un tratament foarte bun, mâncare buna, doamnele asistente și de la neonatologie mereu m-au ajutat. Când sunam, veneau în nici 1 minut, o experiență foarte frumoasă și o naștere cum visam. Chiar dacă a fost greu, a fost mereu cineva cu mine să ma încurajeze că va fi bine”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la ”Regina Maria”, Cluj, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Published

on

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Accesul la tratamente cu celule stem recoltate la naștere poate reprezenta o șansă în plus pentru sănătatea copilului și familiei tale. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, care aniversează anul acesta 18 ani de activitate, oferă posibilitatea recoltării țesutului placentar, la pachet cu țesutul și sângele ombilical, și stocarea lor prin criogenare. Este un serviciu unic în țara…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com