Connect with us

Sarcina

Poveste de naștere la ”Regina Maria”, Cluj. ”Îmi dozam singură anestezia din aparat”

Published

on

Travaliul a fost greu, dar mămica a fost în permanență ajutată și încurajată de moașă.
Cititoarea noastră Elena Miron ne-a scris propria poveste de naștere la ”Regina Maria”, în Cluj, o experiență pe care o numește ”grea, dar frumoasă”. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”Eram însărcinată în 38 de săptămâni și 6 zile. Era sâmbătă, ma pregăteam pentru naștere deoarece nu știam câte zile mai duc, când, seara pe la ora 21.00, mi s-a rupt apa. L-am sunat pe doctor, a zis sa merg la spital, iar dânsul a sunat acolo ca să mă ia în primire. Cum am intrat pe ușa spitalului, m-a așteptat o doamnă asistentă, care a zis că știe că vin, că a vorbit cu domnul doctor, am lăsat buletinul pentru verificare și m-a internat. Mi-a sfătuit să dorm, că poate voi naște abia ziua următoare, și mi-au montat aparatul care monitorizează contracțiile.
Mi-am dozat singură anestezia
Pe la ora 23, au început să se intensifice, din 3 în 3 minute aveam dureri. Am chemat-o pe asistentă, care îmi spusese să o sun oricând e nevoie. A venit, m-a dus sus la control la medicul de gardă, aveam dilatație de 3 cm, și a zis că dacă vreau putem merge la peridurala. Erau dureri deja destul de mari și am mers sus, la nașteri, pentru peridurală.
A venit medicul anestezist, foarte drăguț, mi-a explicat ce urmează să îmi facă și a zis că în momentul în care simt că nu mă doare să stau nemișcată ca să îmi poată da anestezia. A fost foarte răbdător și, când am simțit că trece contracția, l-am anunțat.
Ce a fost interesant este că aveam un aparat de unde puteam să îmi dozez anestezia de câte ori simțeam că nu mai are efect. Era calculat în funcție de greutate, înălțime, deci nu puteai să dai cât vrei, dar, totuși m-a ajutat foarte mult. Am apăsat de vreo 4 ori și durerile au devenit suportabile.
Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.
Doctorul îmi scria pe whatsapp
Am stat 10 ore în travaliu, iar în acest timp moașa a stat mereu cu mine. Eram legată la un aparat ce măsura tensiunea în continuu, când mă durea mai tare venea moașa la mine, îmi vorbea. Îmi zicea mereu că nu mai este mult, verifica  dilatația, stătea mereu de vorbă cu mine, nu am fost lăsată singură deloc.
Conform regulamentului, doctorul meu trebuia anunțat să vină doar înainte cu o oră de naștere. În timpul travaliului, inclusiv doctorul îmi scria pe whatsapp dacă sunt bine și că va veni și el, dar doar când îl anunța moașa. Pe la ora 5.30 dimineața, aceasta l-a sunat pe doctor să vină, deoarece mai era puțin până să nasc. La ora 6.30, aveam deja 10 cm dilatație și a început efectiv nașterea. La ora 7.00 am adus pe lume o fetiță, pe cale naturală, fără probleme și cu un travaliu ușor datorită periduralei și a moașe care a stat mereu lângă mine și, desigur, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Asistenta mi-a dat ciocolata ei
A fost necesară și epizotomie, dar înainte m-a anesteziat și nu am simțit durere decât când m-a cusut, așa puțin, împunsătura de ac. Pe urmă, am mai stat 3 ore cu altă asistenta care intra in tură și mereu mă întreba cum ma simt. Îmi zicea să ma ridic, eu amețeam, îmi era foame, mi-a dat o ciocolățică Milka ce o avea la ea ca să mai astâmpăr foamea până ajung în salon.
De când am ajuns în salon, până când am ieșit din spital am avut parte de un tratament foarte bun, mâncare buna, doamnele asistente și de la neonatologie mereu m-au ajutat. Când sunam, veneau în nici 1 minut, o experiență foarte frumoasă și o naștere cum visam. Chiar dacă a fost greu, a fost mereu cineva cu mine să ma încurajeze că va fi bine”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la ”Regina Maria”, Cluj, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com