Connect with us

Sarcina

Povestea de naștere a unei gravide cu TBC. ”Primul medic a refuzat să îmi facă cezariană ca să nu ia TBC. Până m-au transferat la alt spital, mă dilatasem 9 cm”

Published

on

Femeia a fost ținută 9 zile în spital, fără să își vadă copilul aproape deloc, și fără prea multe explicații din partea medicilor.
Cititoarea noastră Daiana Ivan, din Reghin, județul Mureș, ne-a scris povestea nașterii fetiței ei la scurt timp după ce mama a fost diagnosticată și tratată de TBC. De teamă că s-ar putea infecta, medicul din Reghin a trimis-o să nască la Târgu Mureș, unde, deși naștere a decurs bine, iar mama și fiica au fost sănătoase, cele două au fost separate aproape până la externate. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de mămică:
”Am născut pe data de 26 ianuarie 2020, la Spitalul Județean Târgu Mureș! Eu având TBC înainte să rămân însărcinată, tratat doar 5 luni din 6, dar find negativ, nu am fost primită la Reghin!
La ora 19 au început contracțiile și, sfătuită de alte prietene care au născut, am mai stat acasă până la 22 (pentru că ele au fost lăsate cu dureri în salon și nu le-a băgat nimeni în seamă până când nu au fost dilatate 4 cm). Apoi am sunat Salvarea să merg la spital, unde s-a dovedit că am sarcină pelviană ( cu 2 săptămâni înainte am fost la ginecolog și doctorul m-a asigurat că sarcina este normală și că o să pot să nasc normal).
Când a văzut ce scrie pe fișa mea a început să îmi vorbească urât
Am ajuns la spital cu dilatația de 3 cm și, când domnul doctor a văzut scris în carnetul de gravidă că am avut TBC ( deși acum negativ), a început să vorbească urât cu mine și să îmi spună să nu respir pe el sau pe doamnele asistente. Asta chiar dacă scria clar în carnetul de gravidă ca nu mai am și chiar și când am avut nu a fost contagios! El a spus că nu mă va opera deoarece nu vrea să ia TBC!
M-a trimis la Târgu Mureș, și eu deja aveam contracțiile foarte dese” Au fost cele mai lungi 30 de minute din viața mea! Stând și pe spate pe targă în Ambulanță, contracțiile erau și mai dureroase! Am ajuns la Târgu Mureș și, când am fost suită pe masă pentru a mă examina ginecologul, eram dilatată 9 cm! M-au operat de urgență, fără anestezie în coloană! M-au anesteziat cu masca, adormindu-mă cu totul!
Mi-am văzut fetița 5 minute pe zi
M-am trezit la ora 2 dimineața și am cerut să îmi văd fetița, dar nu mi-a adus-o nimeni… Am văzut-o pentru prima oară în pozele trimise de soțul meu, care a văzut-o doar prin geam! Mi-a fost adusă în următoarea zi, dar doar 5 minute! M-au tinut în sala de Terapie Intensivă 3 zile, pe motivul că nu au saloane libere. Aducându-mi fata doar 5 minute pe zi nu am putut nici să o alăptez.
Cât timp am stat în Terapie Intensivă nu am primit niciun fel de ajutor de la personalul medical, eu neputând să mă ridic deloc din pat…. Cu efort, am reușit în cele din urmă singură să ma ridic și să fac câțiva pași. Nu am avut voie să primesc nimic de acasă de la soț sau părinți. Având probleme cu scaunul după cezariană, era normal să mănânc multe lichide, dar ei dimineața și seara îmi dădeau doar brânză (care făcea să îmi fie și mai greu să merg la baie), așa că dacă nu am avut voie nimic de acasă și ei dădeau doar brânză, 3 zile nu am mâncat mai nimic.
Trebuia să mă rog de asistente 10 minute să îi dea lapte copilului
Soțul meu nu a avut voie să țină deloc fata în brațe! A treia zi la Terapie Intensivă au venit să îmi spună că ma trimit înapoi la Reghin, dar fata o să rămână acolo. Chiar dacă  era sănătoasă! Am refuzat să merg fără fată și până la urmă m-au dus într-un salon și mi-au adus și fata. Mi-a fost foarte greu! Plângeam în continuu. Trebuia să mă rog 10 minute de asistente să îmi aducă lapte praf să îi dau de mâncare copilului.
În salon nu am avut deloc voie să fiu vizitată de soț. M-au ținut internată 9 zile, chiar dacă copilul era complet săntos și eu la fel! 9 zile am plâns în continuu!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Source link

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Published

on

Protejează-ți puiul și întreaga familie, pe viață! Beneficiile recoltării placentei la naștere prin Cord Blood Center

Accesul la tratamente cu celule stem recoltate la naștere poate reprezenta o șansă în plus pentru sănătatea copilului și familiei tale. Cord Blood Center, prima și cea mai mare bancă de celule stem din România, care aniversează anul acesta 18 ani de activitate, oferă posibilitatea recoltării țesutului placentar, la pachet cu țesutul și sângele ombilical, și stocarea lor prin criogenare. Este un serviciu unic în țara…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com