Connect with us

Sanatate

Remedii naturiste pentru creșterea imunității în sezonul rece

Published

on

Remedii naturiste pentru creșterea imunității în sezonul rece


Puterea extractelor din plante pentru întărirea imunității
Natura a fost întotdeauna un aliat de nădejde al oamenilor și astfel, poți apela cu încredere la remediile sale. Tratamentul cu extracte de plante este una dintre recomandările de sezon ale specialiștilor pentru că acestea au numeroase beneficii: cresc rezistența la factorii de stres, întăresc sistemul imunitar, îmbunătățesc capacitatea de concentrare și nivelul de energie.

Soluțiile naturiste de la
Herbagetica se numără printre cele mai inspirate opțiuni din această perioadă, pe care te poți baza atunci când vrei să ai un sistem imunitar mai puternic. Descoperă în continuare și alte remedii recomandate, pentru imunitatea organismului tău!



Ginseng

Fiind una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, ginsengul poate fi consumat în mai multe variante. Una dintre sugestiile noastre este aceea de a-l adăuga în supă. Este de ajuns o mână de ginseng feliat, adăugat în supa preferată, pentru a beneficia de avantajele acestuia.



Echinaceea

Folosită mult timp pentru a spori imunitatea, această plantă medicinală crește în Canada și în Statele Unite. Aceasta poate fi consumată sub formă de ceai, ca atare sau împreună cu mentă și coacăze negre.


Vitaminele și mineralele din suplimentele alimentare

Vitamina C este cu siguranță vedeta acestui sezon. Aportul său din alimente sau ca și supliment asigură sporirea nivelului de interferon din organism și a cantității de anticorpi, care luptă cu bacteriile și cu alți inamici ai organismului precum infecțiile.


Cel mai bine este însă să optezi pentru un complex de vitamine pentru imunitate întrucât acesta va bifa toate nevoile organismului tău. De exemplu, printre vitaminele și mineralele de la Herbagetica, se numără și Immunity STEM, un complex care conține 12 vitamine, 27 de minerale naturale și aminoacizi esențiali sau neesențiali.


Probioticele

Se spune că persoanele care consumă probiotice sunt afectate de afecțiunile specifice sezonului precum gripa și răceala mai rar. Este bine de știut faptul că probioticele nu se găsesc doar în lactate, ci că aportul acestora poate fi obținut și din alte tipuri de alimente precum murăturile. Astfel, consumul legumelor murate este recomandat atunci când urmați un tratament cu antibiotice și preventiv, pentru a beneficia de efectele lor pozitive asupra organismului.


Spirulina

Cunoscută și sub denumirea de algă verde, spirulina are o capacitate unică de a lupta cu infecțiile și de a regla funcția celulară. Extractul de spirulină poate fi dizolvat într-un suc natural, preparat în casă. Aceasta poate fi consumată și cu apă, însă gustul său nu va fi la fel de plăcut.


Usturoiul

Usturoiul este cunoscut pentru efectele sale anti-microbiene și pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar. Pentru a te bucura de beneficiile acestuia, cel mai bine este să-l consumi crud, întrucât acesta își pierde din proprietăți, la temperaturi înalte. Poți adăuga usturoiul crud în mâncare, chiar înainte de a o servi sau îl poți consuma cu lămâie, pentru a-l tolera mai ușor.


Ghimbirul

Cu un gust ușor picant, ghimbirul este ideal în sezonul rece. Ceaiul de ghimbir previne răceala și desfundă sinusurile. De asemenea, s-a demonstrat faptul că ghimbirul reduce colesterolul și contribuie la o bună circulație sangvină.


Extractul de Graviola

Extractele din plante au numeroase beneficii, iar cel de graviola este un puternic imunostimulator, contribuind la menținerea sănătății întregului organism. Se recomandă pudra pură de graviola, pe care o puteți găsi și în gama de produse de sezon Herbagetica.


Coacăzele negre

Coacăzele negre au fost folosite de-a lungul vremii ca remediu pentru răceli, gripe și infecții sinusale. Studiile preliminarii sugerează faptul că extractul de coacăze stimulează imunitatea, având în același timp efecte anti-inflamatoare.


Natura îți pune la dispoziție numeroase vitamine și minerale, care îți pot fi de mare ajutor în anotimpul friguros și nu numai. De la banalul usturoi până la extractele din diverse plante, natura îți oferă tot ce îți trebuie, pentru a-ți menține sănătatea. Apelează cu încredere la remediile sale și bucură-te de o iarnă liniștită!

Source link

Sanatate

Cu cât stă copilul mic mai mult în fața ecranelor cu atât crește probabilitatea de a avea întârzieri în dezvoltare

Published

on

Cu cât stă copilul mic mai mult în fața ecranelor cu atât crește probabilitatea de a avea întârzieri în dezvoltare

Cu cât stă copilul mic mai mult în fața ecranelor cu atât crește probabilitatea de a avea întârzieri în dezvoltare – aceasta este principala concluzie pe care a avut-o un studiu recent făcut de cercetătorii de la Universitatea Tohoku, în colaborare cu Școala de Medicină de la Universitatea Hamamatsu, potrivit sciencedaily.com.
La cercetare au participat 7.097 de perechi mamă-copil. Expunerea fiecărui copil la ecrane (televizoare, ecranele de jocuri video, tablete, telefoane…

Source link

Continue Reading

Sanatate

6 lucruri pe care medicii și-ar dori ca toți părinții să le știe la început de an școlar

Published

on

6 lucruri pe care medicii și-ar dori ca toți părinții să le știe la început de an școlar

Odată cu începutul unui nou an școlar, părinții fac toate eforturile necesare pentru a pregăti în cele mai mici detalii toate cele necesare. Cu toate acestea, înainte de a-i trimite pe cei mici la școală, există câteva aspecte deosebit de importante pe care medicii și-ar dori ca fiecare părinte să le cunoască și să le respecte pentru ca noul început să fie unul lipsit de griji. Astfel, specialiștii Medikali recomandă părinților să fie atenți la șase lucruri pentru…

Source link

Continue Reading

Sanatate

Alergia la ambrozie: care sunt simptomele, cum o putem preveni și trata

Published

on

Alergia la ambrozie: care sunt simptomele, cum o putem preveni și trata

Pentru că tot mai multe persoane se plâng de simptomele supărătoare pe care le aduce alergia la ambrozie, Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC) oferă o serie de recomandări privind identificarea, prevenția și tratamentul acestei afecțiuni tot mai răspândite, care afectează semnificativ calitatea vieții pacienților.
Prevalența alergiei la polenul de ambrozie este în creștere la nivel mondial, în principal din cauza schimbărilor climatice și a…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com