Copilul tau
Școli închise din cauza gripei în București. Medic: „Măsura nu va scădea numărul total de cazuri”
Școli închise din cauza gripei în București. Cursurile din mai multe unități școlare din București au fost suspendate, având în vedere cazurile de gripă, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului București. Medicii sunt de părere că măsura va avea efect pe termen scurt, însă nu va sădea numărul de cazuri.
Măsura suspendării cursurilor a venit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, ca urmare a cazurilor de gripă depistate în mai multe unități școlare și creșterii numărului de copii care au absentat de la ore.
Școli închise din cauza gripei în București. Unde s-au suspendat cursurile
Mai exact, sunt suspendate cursurile începând de luni, 20 ianuarie, pentru trei zile, la următoarele școli și grădinițe:
Şcoala 195, sectorul 3, clasa pregătitoare G,
Grădiniţa 116, sectorul 1, grupa mijlocie 1,
Şcoala Generală Pia Brătianu, sectorul 1, clasa IV G,
Grădiniţa 68, sectorul 3, integral,
Şcoala Generală 172, sectorul 6, clasa IV F,
Şcoala Generală 59 sectorul 6, clasa 1B,
Şcoala Generală 206, sectorul 6, clasa 1C,
Şcoala Generală 157 sectorul 6, clasa 1A,
La Grădiniţa 210, sectorul 6, grupa Campionii, cursurile au fost suspendate timp de 3 zile începând de marți, 21 ianuarie.
Pediatrul Alexis Cochino: Nu va scădea nici durata epidemiei, nici numărul total de cazuri, în urma acestor măsuri
Medicul pediatru Alexis Cochino, președinte al Asociației Pro Imunizare, crede că măsurile aplicate ar putea contribui la o frânare a vitezei de răspândire a virusurilor gripale. „Adică vor fi mai puține cazuri noi în unitatea de timp, dar măsurile nu vor contribui la scăderea numărului total de cazuri și nici la scăderea duratei epidemiei (posibil chiar să o crească pe aceasta). Singura măsura eficienta de prevenție este vaccinarea la timp (care poate să scadă numărul de cazuri și durata totală a epidemiei)”.
În sezonul gripal 2019-2020 se estimează că vor circula patru tulpini de virus, iar vaccinul pregătit pentru acest an acoperă toată aceste tulpini. Specialiștii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) răspund la cele mai importante întrebări legate de sezonul gripal 2019-2020.
Ce tip de sezon gripal vom avea în 2019-2020?
Gravitatea sezonului gripal nu poate fi stabilită pentru că gripa este nepredictibilă. În timp ce gripa se răspândește în fiecare an, momentul, severitatea și durata unui sezon gripal diferă de la un an la altul. În România, la jumătatea lunii ianuarie 2020, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile s-au înregistrat două decese din cauza gripei iar numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 73.257, cu 19.5% mai mic comparativ cu cel din aceeași perioadă în anul precedent.
Ce ar trebui să fac pentru a mă proteja în sezonul gripal 2019-2020?
CDC recomandă un vaccin anual pentru orice persoană peste vârsta de 6 luni. Pe lângă vaccinarea antigripală, măsurile de prevenție recomandate includ: stați departe de persoanele răcite și spălați-vă frecvent mâinile pentru a reduce răspândirea germenilor. Orice persoană care are semne de gripă ar trebui să stea acasă (să nu meargă la grădiniță, școală, serviciu, în spații publice) pentru a preveni răspândirea virusului la alte persoane. În plus, există medicamente numite antivirale, recomandate pentru a trata cu eficiență maximă simptomele gripei.
Vă recomandăm și următoarele articole legate de gripă:
Copilul tau
Rujeola (pojarul): simptome, tratament, transmitere, complicațiile majore
Confundabilă la prima vedere cu rubeola, rujeola este mult mai gravă decât sora ei mai mică. Denumirea „pojar”, cu care e cunoscută la noi, este descriptivă pentru principalele simptome: febră foarte înaltă, de până la 40,5 grade Celsius, și erupția ca para focului. Copiii mici nevaccinați și femeile însărcinate nevaccinate prezintă cel mai mare risc de complicații severe ale rujeolei. Infecția cu rujeolă…
Copilul tau
Copilul tău adoarme cu tableta în brațe? Nu te mira că se trezește obosit!
În loc de ursuleț sau carte copilul tău ia în pat tableta? Încearcă să-l dezobișnuiești de acest obicei, pentru că îi scade calitatea somnului, arată un studiu realizat de King’s College London.
Oamenii de știință au coroborat datele mai multor cercetări care au studiat legătura dintre utilizarea gadgeturilor înainte de culcare și calitatea somnului și au ajuns la concluzia că cei mici nu se odihnesc suficient…
Copilul tau
„Este suficient ca doar un dinte sau doi să fie pe o poziție greșită și apar probleme!” Motive pentru care un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar, explicate de medicul ortodont
Nu doar dinții strâmbi reprezintă un motiv pentru care copiii trebuie să poarte aparat dentar. Sforăitul (care nu are cauze doar din sfera de patologie ORL), dar și mușcătura incorectă (atunci când dinții de sus nu se suprapun corect peste cei de jos) sunt semne care ar trebui investigate de urgență la medicul ortodont. Anumite obiceiuri proaste, de asemenea, pot face ca un copil, fără probleme dentare sau genetice, să…