Connect with us

Copilul tau

Școli închise din cauza gripei în București. Medic: „Măsura nu va scădea numărul total de cazuri”

Published

on

Școli închise din cauza gripei în București. Cursurile din mai multe unități școlare din București au fost suspendate, având în vedere cazurile de gripă, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului București. Medicii sunt de părere că măsura va avea efect pe termen scurt, însă nu va sădea numărul de cazuri.
Măsura suspendării cursurilor a venit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, ca urmare a cazurilor de gripă depistate în mai multe unități școlare și creșterii numărului de copii care au absentat de la ore.
Școli închise din cauza gripei în București. Unde s-au suspendat cursurile
Mai exact, sunt suspendate cursurile începând de luni, 20 ianuarie, pentru trei zile, la următoarele școli și grădinițe:
Şcoala 195, sectorul 3, clasa pregătitoare G,
Grădiniţa 116, sectorul 1, grupa mijlocie 1,
Şcoala Generală Pia Brătianu, sectorul 1, clasa IV G,
Grădiniţa 68, sectorul 3, integral,
Şcoala Generală 172, sectorul 6, clasa IV F,
Şcoala Generală 59 sectorul 6, clasa 1B,
Şcoala Generală 206, sectorul 6, clasa 1C,
Şcoala Generală 157 sectorul 6, clasa 1A,
La Grădiniţa 210, sectorul 6, grupa Campionii, cursurile au fost suspendate timp de 3 zile începând de marți, 21 ianuarie.
Pediatrul Alexis Cochino: Nu va scădea nici durata epidemiei, nici numărul total de cazuri, în urma acestor măsuri
Medicul pediatru Alexis Cochino, președinte al Asociației Pro Imunizare, crede că măsurile aplicate ar putea contribui la o frânare a vitezei de răspândire a virusurilor gripale. „Adică vor fi mai puține cazuri noi în unitatea de timp, dar măsurile nu vor contribui la scăderea numărului total de cazuri și nici la scăderea duratei epidemiei (posibil chiar să o crească pe aceasta). Singura măsura eficienta de prevenție este vaccinarea la timp (care poate să scadă numărul de cazuri și durata totală a epidemiei)”.
În sezonul gripal 2019-2020 se estimează că vor circula patru tulpini de virus, iar vaccinul pregătit pentru acest an acoperă toată aceste tulpini. Specialiștii Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) răspund la cele mai importante întrebări legate de sezonul gripal 2019-2020.
Ce tip de sezon gripal vom avea în 2019-2020?
Gravitatea sezonului gripal nu poate fi stabilită pentru că gripa este nepredictibilă. În timp ce gripa se răspândește în fiecare an, momentul, severitatea și durata unui sezon gripal diferă de la un an la altul. În România, la jumătatea lunii ianuarie 2020, conform Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile s-au înregistrat două decese din cauza gripei iar numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 73.257, cu 19.5% mai mic comparativ cu cel din aceeași perioadă în anul precedent.
Ce ar trebui să fac pentru a mă proteja în sezonul gripal 2019-2020?
CDC recomandă un vaccin anual pentru orice persoană peste vârsta de 6 luni. Pe lângă vaccinarea antigripală, măsurile de prevenție recomandate includ: stați departe de persoanele răcite și spălați-vă frecvent mâinile pentru a reduce răspândirea germenilor. Orice persoană care are semne de gripă ar trebui să stea acasă (să nu meargă la grădiniță, școală, serviciu, în spații publice) pentru a preveni răspândirea virusului la alte persoane. În plus, există medicamente numite antivirale, recomandate pentru a trata cu eficiență maximă simptomele gripei.
Vă recomandăm și următoarele articole legate de gripă: 

Source link

Copilul tau

Telefonul nu este nici jucărie, nici bonă, ci afectează grav creierul

Published

on

telefonul și copiii mici

Vedem peste tot în jurul nostru copii mici, preșcolari și chiar bebeluși, cu telefonul în mână. Îi vedem în tramvai, în restaurant, în parcuri, la ei acasă. Cei mici par fericiți uitându-se la imaginile colorate și încep să plângă zgomotos dacă li se ia telefonul. La prima vedere, pare soluția simplă și la îndemână pentru ca părinții să-și știe copiii în siguranță în timpul în care ei au diverse de…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Alex Donovici, autor de cărți pentru copii: „Dacă școala românească vrea să dea o șansă cititului, trebuie să lucreze serios la lista cu recomandări”

Published

on

scriitorul Alex Donovici

Alex Donovici este unul dintre cei mai iubiți scriitori de cărți pentru copii din România. Cărțile lui le arată copiilor că lectura poate fi mai captivantă decât un joc pe calculator atunci când e scrisă cu emoție și umor, în limbaj accesibil, actual, cu intrigi care te țin cu sufletul la gură. Alex este jurnalist, lucrează la Știrile Pro Tv, și a început să scrie când fiica lui, căreia obișnuia să-i citească…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Prima iubire a copilului. De ce e total greșit să-i spui: „Lasă dragostea! Pune mâna și învață!”

Published

on

prima dragoste

Prima iubire a copilului aduce, de multe ori, și primele furtuni emoționale, care îi fac pe părinți să se simtă depășiți de situație și să nu știe ce și cum să facă pentru a-și sprijini copilul. Pentru că emoțiile sunt intense, ușile casei se trântesc mai des în astfel de momente, temele sunt neglijate și pasiunile vechi date uitării. Deseori, părinții simt că merg pe sârmă: Ce să-i spună copilului dacă s-a…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com