Connect with us

Copilul tau

Studiu. Vacanța cu familia este cheia fericirii copiilor

Published

on

Numai cine nu are copii nu știe câte artificii nu face un părinte atunci când planifică vacanța cu familia. Trebuie să găsești locuri interesante pentru categorii de vârstă diferite, la prețuri care să nu implice credite, cu o variantă de transport care să nu obosească pe nimeni. Pare complicat, dar oamenii de știință ne spun să nu nu mai calculăm atât, pentru că ar trebui să considerăm concediile cu copiii niște beneficii pentru toată viața.
Cercetătorii spun că vacanța cu familia este esențială pentru bunăstarea acesteia. Copiii sunt mai fericiți, pentru că petrec mai mult timp cu părinții, iar legăturile și amintirile create sunt de neînlocuit. Experiențele trăite sunt un dar, care se traduce prin abilitatea de a se adapta mai bine în societate și de a se conecta cu prezentul. Niciun bun material nu poate înlocui asta, spune un studiu realizat de oameni de știință de la Universitatea din Toronto, Canada.
„O astfel de experiență cum este vacanța în familie vine cu un răspuns emoțional mult mai puternic decât atunci când le cumpărăm jucăria preferată, de exemplu. În călătorii, oriunde ar fi ele, trăiesc o serie importantă de senzații și sentimente pe care altfel nu ar avea cum să le aibă. Putem vorbi de adrenalina unei excursii pe munte, de senzația de relaxare de la malul mării, de bucuria descoperirii unor locuri noi. Toate acestea sunt mult mai intense decât emoțiile aduse de lucruri materiale. Dacă vrei să aduci pe cineva mai aproape de tine oferă-i experiențe, nu obiecte”, a spus conducătorul cercetării Cindy Chan.
Vacanța cu familia ne ajută și când suntem adulți
Nu doar copiii au de câștigat în vacanță cu familia, ci toți membrii aceștia. La finalul călătoriei s-a dovedit că sunt mai fericiți și mai uniți. În sprijinul studiului vine un sondaj realizat de Asociația pentru Vacanțe în Familie din Marea Britanie care arată că cea mai frumoasă amintire din copilărie era cea a concediilor cu părinții.
55% dintre cei care au participat au spus că aceste momente le-au rămas întipărite în minte pe parcursul întregii vieți. Potrivit lui John McDonald, conducătorul sondajului, vacanța în familie este ca o ancoră a fericirii. Mai mult, nu ajută doar în perioada copilăriei. În viața adultă, în momente mai grele sau tensionate, ele revin și ne ajută să ne remontăm.
Copiii care pleacă în vacanță cu familia nu doar că sunt mai fericiți, ci și mai deștepți, pentru că li se lărgește orizontul. ”Experiențele noi pe care le trăiesc aduc în același timp beneficii sociale, psihice, cognitive și senzoriale”, a declarat medicul Margot Sunderland, directorul Centrului pentru Sănătatea Mintală a Copilului din Marea Britanie. Aceasta spune că și construirea unui castel de nisip cu mama și tata are beneficii cognitive, ajutând la dezvoltarea lobului frontal. De asemenea, se excretă doi hormoni foarte importanți: oxitocina și dopamina. Ambii sunt responsabili de bunăstarea psihică.
Nu trebuie să planificați excursii lungi și constisitoare în zone exotice. Este suficientă o vacanță cu familia la un lac din apropierea orașului în care locuiți. Important este să fiți împreună.
Dacă acest articol despre vacanța cu familia ți s-a părut interesant îți recomandăm să citești și:

Source link

Copilul tau

Telefonul nu este nici jucărie, nici bonă, ci afectează grav creierul

Published

on

telefonul și copiii mici

Vedem peste tot în jurul nostru copii mici, preșcolari și chiar bebeluși, cu telefonul în mână. Îi vedem în tramvai, în restaurant, în parcuri, la ei acasă. Cei mici par fericiți uitându-se la imaginile colorate și încep să plângă zgomotos dacă li se ia telefonul. La prima vedere, pare soluția simplă și la îndemână pentru ca părinții să-și știe copiii în siguranță în timpul în care ei au diverse de…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Alex Donovici, autor de cărți pentru copii: „Dacă școala românească vrea să dea o șansă cititului, trebuie să lucreze serios la lista cu recomandări”

Published

on

scriitorul Alex Donovici

Alex Donovici este unul dintre cei mai iubiți scriitori de cărți pentru copii din România. Cărțile lui le arată copiilor că lectura poate fi mai captivantă decât un joc pe calculator atunci când e scrisă cu emoție și umor, în limbaj accesibil, actual, cu intrigi care te țin cu sufletul la gură. Alex este jurnalist, lucrează la Știrile Pro Tv, și a început să scrie când fiica lui, căreia obișnuia să-i citească…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Prima iubire a copilului. De ce e total greșit să-i spui: „Lasă dragostea! Pune mâna și învață!”

Published

on

prima dragoste

Prima iubire a copilului aduce, de multe ori, și primele furtuni emoționale, care îi fac pe părinți să se simtă depășiți de situație și să nu știe ce și cum să facă pentru a-și sprijini copilul. Pentru că emoțiile sunt intense, ușile casei se trântesc mai des în astfel de momente, temele sunt neglijate și pasiunile vechi date uitării. Deseori, părinții simt că merg pe sârmă: Ce să-i spună copilului dacă s-a…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com