Connect with us

Sarcina

Cezariană în Germania. ”Am născut un copil de 4,600 kg, aveam dureri crunte, iar asistentele refuzau să aducă lapte suficient”

Published

on

În unele cazuri, chiar și în Germania, mama poate alege cezariana. poate fi a
Cititoarea noastră Erika Helbet ne-a scris propria poveste de naștere prin cezariană în Germania, unde a venit pe lume băiețelul ei de 4,600 de kg. Marea ei supărare a fost legată de faptul că, deși după cezariană a avut dureri crunte și nu putea alăpta, asistentele refuzau să îi dea celui mic o cantitate suficientă de lapte praf. Redăm mai jos povestea de naștere prin cezariană în Germania, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Sarcina mea a decurs cât se poate de bine. Îmi făcusem putine griji pe parcursul sarcinii deoarece eu fiind micuță de înălțime (1,61 și 49 de kg), mă gândeam că poate o să întâmpin câteva probleme, cum ar fi că nu se dezvoltă bine copilul, că nu are spațiu…un milion de gânduri .
Totul a fost bine, am ajuns și la 39 de săptămâni. Într-o zi de duminică, cu dureri și griji cu carul, am hotărât să merg la spital, nu înainte de a mă aranja și de a face un duș. Apoi mi-am luat bagajele și, pornind spre spital, aveam în cap doar ideea că o să-mi țin curând puiul in brațe. Am făcut EKG și toată consultația necesară, iar asistenta a decis că trebuie să rămân internată, deoarece voi naște foarte curând.
Dacă vreți cezariană, faceți programare!
Bun, m-am instalat, am reușit să ațipesc câteva minute, după care din nou am fost chemată la un EKG. Mi-au făcut din din 4 în 4 ore, până marți așa m-au ținut. Aveam dureri de nu știam pe unde să o apuc, iar marți dimineața s-a hotărât o doctoriță să-mi facă un ecograf, în urma căruia a spus: “Oooo, aveți un copil foarte mare!“
„Ok, și ce e de făcut? am întrebat. “Păi mergeți acasă și veniți când aveți durerile necesare pentru naștere sau, dacă vreți cezariană, faceți o programare“. Menționez că  bebele nu-l mai simțeam de câteva ore. Puteau să mă dea afară eu de acolo nu aveam de gând să plec. Am rămas lipită de scaun, cu o burtă imensă, cu picioare umflate și un milion de gânduri și temeri.
4,600 kg și 58 de cm
După un du-te vino continuu, doctorița mi-a explicat consecințele unei nașteri naturale, dar și pe cele ale unei cezariene. Bebe trebuia să fie în brațele mele indiferent cum. La ora 14:26, într-o zi de marți, 7 ianuarie, s-a născut al meu Luca, prin cezariană, un bebe de 4,600 kg și 58 cm.
Au urmat ore de chin, dureri peste dureri, el fiind mare, eu simțeam foarte puțin anestezia. Începuse să se dezamorțească, îmi venea să mor de durere. O asistentă mi-a pus copilul pe burtă și mi-a spus: “Dragă, trebuie să alăptezi!“ Cum ?!?! Durerile erau insuportabile, așa au mai urmat și alte 4 zile de durere. Am decis să plec acasă, uriașul meu era sănătos, nu voiam să le mai văd fața celor de acolo. Abia mi-au adus lapte pentru el, venind cu explicația că nu are voie să mănânce mai mult, în condițiile în care el, fiind mai mare, clar că avea nevoie de o porție dublă de lăptic. Ei bine, nu! Trebuia să mă rog să o primesc.
Mi-au spus că am luat cea mai bună decizie
Am scris mai multe cuvinte decât a fost necesar, însă experiența aceasta m-a făcut mamă și m-a făcut să cunosc cel mai minunat sentiment și cea mai caldă privire a puiului meu. Menționez că la ieșirea din operație doctorița mi-a zis că decizia mea a fost cea mai bună, dacă mai așteptam câteva ore era posbil ca bebele meu să nu mai fie, pentru că el nu mai avea spațiu.
Când mi l-au scos, eram panicată, nu a plâns până nu l-au pus cu capul în jos și i-au pus  mască de oxigen. Era vânăt și eu, panicată pe masa de operație, aveam impresia că am să mor dacă nu-l aud. Minunea s-a produs și l-am auzit plângând pentru prima dată.
Sunt fericită, deoarece Dumnezeu m-a ajutat, sunt fericită pentru că iubesc cel mai minunat și frumos omuleț. Au fost trei zile de chin, urmate de alte câteva săptămâni la fel ale lui mami, dar acum suntem bine, creștem și suntem fericiți împreună! Vă pupam de la mic la mare”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă aceste poveste de naștere prin cezariană în Germania, îți recomandăm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com