Connect with us

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. ”Doamnelor moașe, nu mai întindeți buzunarele!”

Published

on

Mămica a avut parte de un medic de nota 10, însă nu a fost la fel și restul personalului.
Cititoarea noastră Maria Raluca Sîrbu ne-a trimis o poveste de naștere naturală la Filantropia, unde a avut șansa să fie asistată de un medic foarte implicat. Nemulțumirea ei este legată de o parte dintre moașe și un medic neonatolog, despre care spune că ar fi așteptat șpagă. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de mămică:
”Am citit recent o poveste pe site despre nașterea la Spitalul Filantropia, acolo unde am născut și eu, și pot spune că unele lucruri coincid. Sarcina mi-a fost supravegheată de un domn doctor foarte amabil, apropiat de paciente, răbdător și întotdeauna disponibil (îi dădeam mesaje pe WhatsApp și la 2 noaptea dacă mi se părea ceva ciudat și îmi răspundea atunci sau mă suna dimineață devreme, când vedea mesajul).
Dânsul avea cabinet privat unde mergeam la eco și în spital făcea voluntariat doar pentru nașteri. Până să ajung la dânsul eram îngrozită de nașterea naturală, nici nu doream să aud, eram fixată pe cezariană. Când am ajuns la primul control, la 16 săptămâni de sarcină, domnul doctor a fost foarte blând, a început să îmi explice, să îmi arate cu ajutorul mulajelor, mi-a recomandat câteva cărți pe care să le citesc în timpul sarcinii ca să pot înțelege mai bine procesul și să am încredere ca POT. Și asa a și fost!
Nașterea a fost declanșată la 40 de săptămâni
Cred că este printre puținii medici care mă îndrumau să fac analizele medicale specifice sarcinii direct în spital, cu trimitere de la medicul de familie, ca să nu plătesc. Morfologiile de trimestru 1, 2 și 3 le-am făcut în spital, gratis, deși acestea în mod normal se plătesc și nu sunt chiar ieftine. Filantropia este printre puținele spitale care decontează aceste ecografii.
Vine și ziua nașterii, săptămâna 40 de sarcină, când doctorul a trebuit să îmi provoace nașterea prin perfuzie cu oxitocină, pentru că bebe nu voia să mai vină și avea deja cordonul de două ori în jurul gâtului. Domnul doctor, la fel, foarte amabil, mi-a spus dinainte să îmi iau cu mine în sala de nașteri apă, ciocolată, banane, pentru că o să mă ajute.
Medicul m-a întrebat dacă nu vreau să îmi cumpere covrigi
Fiind pe masa de nașteri cu perfuzia în mana, dânsul mă ajuta, îmi dădea sî mănânc. La un moment dat, fiind de la 7 dimineața în spital cu mine, mânca niște covrigi și m-a întrebat dacă vreau să meargă să îmi cumpere și mie. Moașele care m-au ajutat, de asemenea, foarte empatice, amabile, vorbeau foarte frumos.
Singurul minus, să zic așa, a fost după ce am născut. După un travaliu scurt, de 5 ore, o naște frumoasă și împlinitoare, chiar dacă dureroasă (dar domnul doctor mă ajuta să respir corect și îmi vorbea, asa încât să treacă mai ușor contracția, nu am avut epidurală sau gaz, doar no-spa în branulă și o injecție de dilatare), moașele veneau cu buzunarul îndreptat spre mine, să zic.
Când vedeau că am în mână banii, deja se dădeau cu partea cu buzunarul să bag mai bine banii. Nu știu dacă asta chiar m-a deranjat asa rău, ma consolam cu gândul că așa e peste tot și că important e să fim eu și bebe bine.
Doamna neonatolog era foarte autoritară
Am avut salon cu 2 paturi și copilașii cu noi în salon, foarte curat, totul ca nou, curățenie, mâncare excelenta, soții aveau voie doar în program de vizită. După 2 ore, bebe a fost adus la mine în salon și o doamnă m-a ajutat sa îl atașez la sân. Toate bune și frumoase, bebe sugea, laptele începea sa vina, doamna neonatolog verifica mameloanele, minusul dânsei să zic așa, este că avea un stil de a vorbi foarte autoritar, ne spunea să nu ne mai ținem copiii cu noi în pat că nu e igienic, nu e sanitar, doar la ei în pătuț. Să nu îi îmbrăcam cu hainele aduse de acasă, că nu e igienic (deși spalasem și calcasem hainele înainte, cum este și normal).
Vine și ziua în care trebuie să ne externăm și bebe trebuia să facă primul vaccin. Doamna respectiva, foarte grăbită, agitată, supărată. Bebe plângea, soțul a rugat-o pe doamnă să fie mai blândă pentru că cel mic plânge (dansa purtându-se cam rigid cu cel mic și fără prea mare gingășie sau grijă). Răspunsul doamnei a fost: “Eee, așa plâng copiii. Nu mă învățați pe mine să îmi fac meseria”.
A plecat îmbufnată că nu i-am dat bani
După vaccin, eu m-am dus pe lângă dansa, să îmi iau copilul în brate și să îl liniștesc. Dansa, când m-a văzut, i-a revenit zâmbetul pe buze și s-a curbat toată cu buzunarul spre mine, crezând că o să îi îndes ceva. Văzând că nu am treabă cu ea, a plecat îmbufnată. În concluzie, Filantropia, din punctul meu de vedere, e cel mai bun spital din București, mai ales pentru o naștere naturală, cum am avut eu, însă doamnelor neunatolog și doamnelor moașe, vă rugăm nu mai întindeți buzunarul, este meseria dumneavoastră!”
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la Filantropia, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Metode simple prin care să-ți crești șansele de a naște natural

Published

on

Metode simple prin care să-ți crești șansele de a naște natural

”Femeile au născut de când lumea, nu-i așa?” Acesta era răspunsul meu atunci când în prima sarcină cu fetița mea eram întrebată de ceilalți cum aș dori să nasc, cum mă pregătesc, ce plan am. Ziceam că-mi doresc să nasc natural, nemedicalizat, cât mai simplu cu putință, citisem câte ceva, am fost la un curs de o zi în care au povestit două doamne drăguțe despre etapele nașterii și mi-am zis că am informațiile esențiale de care am nevoie, astfel că totul va…

Source link

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre întârzierea clampării cordonului ombilical

Published

on

Ce trebuie să știi despre întârzierea clampării cordonului ombilical

Probabil ai tot auzit în ultima perioadă despre faptul că unele mame tot mai des discută cu medicii ginecologi despre clamparea întârziată a cordonului ombilical la naștere. Dacă dorești să afli mai multe informații pe marginea acestui subiect, precum și care sunt avantajele și dezavantajele clampării întârziate a cordonului ombilical atunci te invit să citești mai jos.
Cordonul ombilical este acel element care face legătura dintre mamă și făt în perioada…

Source link

Continue Reading

Sarcina

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Published

on

„La Fălticeni a fost mai bine decât în Italia. Au gestionat bine o pacientă incomodă, ca mine”

Cititoarea noastră Tina ne-a scris cum a decurs nașterea ei prin cezariană la Fălticeni, impresionată fiind de faptul că experiența ei a fost mai bună decât cea anterioară, din Italia. Tina admite că a fost o pacientă dificilă, dar spune că toată lumea s-a purtat cu ea ireproșabil. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: „Întâmplarea tinerei mămici din Botoșani, despre care s-a spus…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com