Connect with us

Sarcina

Naștere la Spitalul Județean Sibiu: „Nu veți regreta că nașteți la stat. Durerile nașterii sunt oricum aceleași”

Published

on

Condițiile de spitalizare au fost foarte bune. iar personalul medical s-a purtat impecabil.
Cititoarea noastră Ioana Bereș ne-a trimis o poveste de naștere la Spitalul Județean Sibiu, loc unde, spune ea, toată lumea s-a purtat impecabil, de la infirmiere la medici și asistente, iar condițiile au fost excelente. Redăm mai jos povestea nașterii, așa cum a fost scrisă de mămică:
”În primul rând, am să vă spun că, citind atâtea povesti de naștere, unele foarte dramatice, altele superbe și în care simțeai magia nașterilor, am ajuns la concluzia ca și nașterea mea a fost una ce trebuie povestită.
În data de 6 octombrie, cu 3 săptămâni înainte de a avea termenul, am plecat cu soțul meu la o nuntă. Am mai dansat, am mâncat, dar după ce am servit peștele am ieșit să iau o gură de aer și, ce credeți? Mi s-a rupt apa, da! Eram atât de emoționată și fericită!
O moașă m-a supravegheat toată noaptea
Am uitat să vă spun, medicul care m-a supravegheat toată sarcina e un super medic și OM, iar eu toată perioada sarcinii am susținut cu tărie că vreau să nasc natural, deși eu și durerea suntem cei mai mari dușmani. Să revenim! Am ajuns la spital, mi s-au făcut toate fișele, am dat mesaj medicului, care era liber, fiind duminică, m-a încurajat și a spus că o să ne vedem dimineață.
M-au dus într-un salon să așteptăm dilatația, era în jur de orele 19:00. Înainte de toate, vreau să va spun că de la infirmieră până la medicul de garda toți s-au purtat MINUNAT! Moașa, o tânăra drăguță, m-a supravegheat întreaga noapte, a stat și am povestit și, deși aveam dureri incredibil de mari, parcă nu le mai simțeam atât de rău.
Am născut în 15 minute
Dimineață la 7 au venit alte 2 moașe, minunate. Bineînțeles, am vrut să le dau câte “ceva”, dar s-au simțit jignite. La 9 și jumătate a venit medicul meu și a spus că mă preia el și dacă o să nasc vrea neapărat să fie prezent. Ușor, ușor a crescut dilatația, eu urlam de durere, cum, de altfel, făceam de la 10 seara și le ceream să îmi facă cezariană. Nu judecam prea limpede în durerile alea, dar ei, stăpâni pe situație, au spus că nu, că sunt atât de aproape și chiar nu necesită cezariană.
La 10:30 am simțit că nu mai pot și îmi venea să împing, m-au urcat pe masă de nașteri, a venit doamna neonatolog, un alt OM minunat, a venit medicul meu și în 15 minute maximum am născut natural un bebeluș de 2,640 kg. Vai, ce experiență SUPERBĂ! L-au pus pe bebe pe pieptul meu și am simțit cum mă topesc de fericire și emoție.
Naștere la Spitalul Județean Sibiu: Camera era superbă
Apoi au urmat zilele de spitalizare, cu asistente care veneau de câteva ori pe zi, plus în fiecare după-masă îi făceau băiță micuțului meu. Camera era superbă, 2 paturi și fiecare cu pătuț pentru bebe, baie proprie cu absolut tot ce e necesar, curată și îngrijită, zilnic se făcea curățenie. Iar doamna neonatolog venea zilnic la vizită și consulta bebelușul.
Am uitat să menționez, tot ce va povestesc s-a întâmplat în Spitalul Județean Sibiu, deci în sistem public. Am ales spitalul la recomandarea medicului, care mi-a spus: „Eu lucrez și la privat, dar cu banii aceia îi puteți cumpără lucrușoare copilului, echipe medicale minunate sunt și la public, nu veți regreta și, oricum, durerile nașterii sunt aceleași”. Am mers pe mâna lui și foarte bine am făcut. În concluzie, totul a decurs minunat, fără atenții, fără experiențe neplăcute, iar noi suntem bine și sănătoși. Totul în condiții foarte bune și cu oameni minunați”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Spitalul Județean Sibiu, te invităm să citești și:

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare