Connect with us

Sarcina

Icrele în sarcină. Când pot fi consumate fără riscuri – Totul Despre Mame

Published

on

Icrele în sarcină. În timpul sarcinii și alăptării este important să ai o dietă corectă și să alegi alimentele care să influențeze în mod pozitiv dezvoltarea bebelușului. Mâncarea trebuie să aibă vitaminele și mineralele necesare și să nu conțină toxine.
Icrele, care în cele mai multe cazuri se consumă fără a fi supuse unui tratament termic, pot conține mercur și este bine să fie evitate în perioada cât ești însărcinată și alăptezi. Dacă găsești o soluție să nu le mănânci crude, atunci le poți introduce în meniu din când în când.
Pe lângă pericolul adus de mercur, icrele de pește pot fi purtătoare de bacterii periculoase, cum este Listeria monocytogenes. Aceasta poate provoca listerioza, o boală care seamănă cu gripa, dar cu implicații mult mai serioase. Mai grav este că poate trece de placentă ca în cele din urmă să ajungă la făt. Potrivit American Pregnancy Association, o gravidă are un risc de 20 de ori mai mare de a contacta bacteria. În acest caz poate pierde sarcina dacă se află în primele luni sau poate duce la naștere prematură, iar bebelușul poate avea complicații.
Icrele în sarcină. Sunt recomandate produsele pasteurizate
Gravidelor cărora le este foarte poftă de icre de pește le este recomandat să caute produse pasteurizate. Există varianta în care icrele au fost trecută printr-o baie de apă la temperaturi înalte sau au fost expuse la unde radio care omoară bacteriile și le face sigure pentru consum.
Dincolo de pericolele consumului de icre de pește care nu au fost expuse la un tratament termic, trebuie să știi că acestea sunt totuși foarte dense din punct de vedere nutritiv. Au o mulțime de vitamine, minerale și grăsimi benefice pentru dezvoltarea bebelușului. Doar 80 de grame de icre conțin doza zilnică recomandată de acizi grași omega 3 care ajută creierul fătului să se dezvolte. De asemenea, au un aport important de vitamina C, vitamina A, vitamina E, tiamină, riboflavină, acid folic, vitamina B12, niacina, acid pantoteic, fosfor, zinc și seleniu.
Pentru a evita riscurile asociate consumului de icre de pește în sarcină caută produse pe care se specifică în mod clar că sunt pasteurizate. Cele care păstrate în saramură nu sunt sigure.
Chiar și în timpul alăptării sunt anumite tipuri de icre care pot fi periculoase. De exemplu, trebuie excluse din meniu cele de știucă, de biban sau lota lota. Acești pești, fiind răpitori și hrănindu-se și cu larve pot păstra în intestine urmele acestora. În urma consumului pot apărea diaree, stări de amețeală, dureri de stomac.
Dacă acest articol despre cum se consumă icrele în sarcină, poți să mai citești și altele la fel de interesante:

Source link

Sarcina

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

Published

on

Naștere naturală la Filantropia. „Am întâlnit doar OAMENI, cu vorbe bune și zâmbetul pe buze”

O cititoare Totul Despre Mame, care a avut parte de o naștere naturală la Filantropia, ne-a scris experiența ei, dorind să încurajeze viitoarele mămici. Spune că s-a simțit sprijinită, înțeleasă și încurajată să nască așa cum și-a dorit, natural, în ciuda problemelor apărute în timpul travaliului. Redăm povestea integral, așa cum ne-a fost trimisă:

„Mii de mulțumiri mi se înghesuie prin gânduri și nu…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Furia în timpul sarcinii. De ce îți tună și fulgeră și cum faci să iasă soarele

Published

on

furia în timpul sarcinii

Furia în timpul sarcinii poate fi un semnal de alarmă, în ciuda faptului că schimbările de dispoziție sunt considerate o experiență normală în această perioadă. Corpul tău trece printr-o serie de modificări fizice și hormonale, iar viața ta de zi cu zi este pe cale să se schimbe. Unele gravide se simt pur și simplu nervoase, fără a-și putea explica de ce, altele devin extrem de furioase sau de anxioase. Discută despre…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Experiență de naștere în Suedia: „După o oră și jumătate de împins în diferite poziții, am născut o fetiță perfect sănătoasă”

Published

on

experiență de naștere în Suedia

O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea nașterii primului ei copil, care a avut loc într-un spital de stat din Suedia, unde s-a simțit ajutată și înțeleasă. Redăm povestea integrală, așa cum ne-a fost trimisă:

„M-am trezit cu contracții în jurul orei patru dimineața. Fiind prima sarcină, nu știam exact dacă este momentul sau nu. Mi-am sunat soțul să vină acasă de la muncă și după ce a ajuns, am…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com