Connect with us

Sarcina

Icrele în sarcină. Când pot fi consumate fără riscuri – Totul Despre Mame

Published

on

Icrele în sarcină. În timpul sarcinii și alăptării este important să ai o dietă corectă și să alegi alimentele care să influențeze în mod pozitiv dezvoltarea bebelușului. Mâncarea trebuie să aibă vitaminele și mineralele necesare și să nu conțină toxine.
Icrele, care în cele mai multe cazuri se consumă fără a fi supuse unui tratament termic, pot conține mercur și este bine să fie evitate în perioada cât ești însărcinată și alăptezi. Dacă găsești o soluție să nu le mănânci crude, atunci le poți introduce în meniu din când în când.
Pe lângă pericolul adus de mercur, icrele de pește pot fi purtătoare de bacterii periculoase, cum este Listeria monocytogenes. Aceasta poate provoca listerioza, o boală care seamănă cu gripa, dar cu implicații mult mai serioase. Mai grav este că poate trece de placentă ca în cele din urmă să ajungă la făt. Potrivit American Pregnancy Association, o gravidă are un risc de 20 de ori mai mare de a contacta bacteria. În acest caz poate pierde sarcina dacă se află în primele luni sau poate duce la naștere prematură, iar bebelușul poate avea complicații.
Icrele în sarcină. Sunt recomandate produsele pasteurizate
Gravidelor cărora le este foarte poftă de icre de pește le este recomandat să caute produse pasteurizate. Există varianta în care icrele au fost trecută printr-o baie de apă la temperaturi înalte sau au fost expuse la unde radio care omoară bacteriile și le face sigure pentru consum.
Dincolo de pericolele consumului de icre de pește care nu au fost expuse la un tratament termic, trebuie să știi că acestea sunt totuși foarte dense din punct de vedere nutritiv. Au o mulțime de vitamine, minerale și grăsimi benefice pentru dezvoltarea bebelușului. Doar 80 de grame de icre conțin doza zilnică recomandată de acizi grași omega 3 care ajută creierul fătului să se dezvolte. De asemenea, au un aport important de vitamina C, vitamina A, vitamina E, tiamină, riboflavină, acid folic, vitamina B12, niacina, acid pantoteic, fosfor, zinc și seleniu.
Pentru a evita riscurile asociate consumului de icre de pește în sarcină caută produse pe care se specifică în mod clar că sunt pasteurizate. Cele care păstrate în saramură nu sunt sigure.
Chiar și în timpul alăptării sunt anumite tipuri de icre care pot fi periculoase. De exemplu, trebuie excluse din meniu cele de știucă, de biban sau lota lota. Acești pești, fiind răpitori și hrănindu-se și cu larve pot păstra în intestine urmele acestora. În urma consumului pot apărea diaree, stări de amețeală, dureri de stomac.
Dacă acest articol despre cum se consumă icrele în sarcină, poți să mai citești și altele la fel de interesante:

Source link

Sarcina

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Published

on

Naștere la Maternitatea Sf. Apostol Andrei din Galați. „Există în maternități și îngeri în halate albe, nu doar medici care și-au uitat jurământul”

Cititoarea noastră Larisa ne-a scris experiența ei de naștere la Maternitatea Sf. Apostol din Galați, dorind să le încurajeze pe gravidele cărora le e teamă de nașterea în sine și de atitutudinea personalului medical. Larisa a născut de două ori prematur, la aceeași maternitate, cu același medic, și de fiecare dată a avut parte de sprijin și încurajare. Deși prima naștere a fost una grea, cu o serie de complicații,…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Published

on

Naștere cu vacuum în Irlanda. „A fost o naștere traumatizantă, iar copilul a avut displazie de șold”

Cititoarea noastră Silvia, de 38 de ani, este mama a trei copii, doi născuți în România, natural, și unul în Irlanda, prin naștere cu vacuum. Din cauza diabetului gestațional făcut în sarcină, Silviei i s-a indus travaliul înainte de termen. Copilul a avut aproape 3,700 kg, mamei i s-a făcut epiziotomie, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la vacuum (aplicarea unui dispozitiv, asemănător unei ventuze, pe capul…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Sarcina

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Published

on

Ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină?

Probabil ai auzit vorbindu-se în sarcină despre dopul gelatinos. Acesta este ca o formațiune mai mucoidă (consistența unei gelatine, de aici și numele), de culoare alb-rozalie, care are rolul de strat protector la intrarea în colul uterin în timpul sarcinii. Află aici ce trebuie să știi despre dopul gelatinos în sarcină. 
Dopul gelatinos ajută la prevenirea pătrunderii în uter a bacteriilor și altor microorganisme dăunătoare, care ar putea să provoace infecții…

Source link

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com