Connect with us

Copilul tau

Părinții, invitați de Ministerul Educației să spună ce materii ar elimina din programă – Totul Despre Mame

Published

on

Unele materii se vor preda transdisciplinar, reducându-se astfel timpul petrecut de elevi la școală.
Ministerul Educației îi invită pe părinți, pe elevi și profesori, să completeze un chestionar în care să își exprime punctul de vedere privind modalitatea de reducere a numărului de ore petrecute la școală de elevii de gimnaziu.
Conform modificărilor aduse Legii Educației, se vor reduce orele petrecute de elevi la școală, astfel:

în medie 20 de ore pe săptămână în învățământul primar
în medie 25 de ore pe săptămână în învățământul gimnazial
în medie 30 de ore pe săptămână în învățământul liceal.

Materiile obligatorii din gimnaziu
În gimnaziu, materiile obligatorii sunt: Limba și literatura romană, Limba și literatura maternă, două  Limbi moderne, Elemente de limbă latină și de cultură romanică, Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Educație socială,  Istorie, Geografie, Religie, Educație plastică, Educație muzicală,  Educație fizică și sport, Educație tehnologică, Informatică și TIC, Consiliere și dezvoltare personală.
Părinții și profesorii sunt invitați să răspundă, într-un chestionar, la următoarele întrebări:

Care sunt materiile cărora li se alocă prea multe ore?
Care sunt materiile cărora și se alocă prea puține ore?
Care sunt materiile care nu ar trebui să fie obligatorii?
Câte opționale ar trebui să existe în gimnaziu?
Care sunt materiile care ar putea fi studiate asociat?
Ce materii ar mai trebui introduse la gimnaziu?

Unde se pot completa chestionarele
Părinții care doresc să participe la inițiativa Ministerului Educației de revizuire a planurilor – cadru pentru gimnaziu, pot completa chestionarul AICI, iar cel pentru profesori este disponibil AICI. În ceea ce îi privește pe elevi, Ministerul Educației a anunțat că vor fi consultați prin intermediul asociațiilor reprezentative.
Datele colectate în cadrul procesului de consultare vor sprijini grupurile de lucru în formularea unor propuneri care reflectă nevoile elevilor și care promovează competențele specifice profilului de formare al elevilor, atât la nivelul disciplinelor de trunchi comun (TC), cât și al curriculumului la decizia școlii (CDȘ).

Source link

Copilul tau

Telefonul nu este nici jucărie, nici bonă, ci afectează grav creierul

Published

on

telefonul și copiii mici

Vedem peste tot în jurul nostru copii mici, preșcolari și chiar bebeluși, cu telefonul în mână. Îi vedem în tramvai, în restaurant, în parcuri, la ei acasă. Cei mici par fericiți uitându-se la imaginile colorate și încep să plângă zgomotos dacă li se ia telefonul. La prima vedere, pare soluția simplă și la îndemână pentru ca părinții să-și știe copiii în siguranță în timpul în care ei au diverse de…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Alex Donovici, autor de cărți pentru copii: „Dacă școala românească vrea să dea o șansă cititului, trebuie să lucreze serios la lista cu recomandări”

Published

on

scriitorul Alex Donovici

Alex Donovici este unul dintre cei mai iubiți scriitori de cărți pentru copii din România. Cărțile lui le arată copiilor că lectura poate fi mai captivantă decât un joc pe calculator atunci când e scrisă cu emoție și umor, în limbaj accesibil, actual, cu intrigi care te țin cu sufletul la gură. Alex este jurnalist, lucrează la Știrile Pro Tv, și a început să scrie când fiica lui, căreia obișnuia să-i citească…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Copilul tau

Prima iubire a copilului. De ce e total greșit să-i spui: „Lasă dragostea! Pune mâna și învață!”

Published

on

prima dragoste

Prima iubire a copilului aduce, de multe ori, și primele furtuni emoționale, care îi fac pe părinți să se simtă depășiți de situație și să nu știe ce și cum să facă pentru a-și sprijini copilul. Pentru că emoțiile sunt intense, ușile casei se trântesc mai des în astfel de momente, temele sunt neglijate și pasiunile vechi date uitării. Deseori, părinții simt că merg pe sârmă: Ce să-i spună copilului dacă s-a…

Citeste mai multe pe totuldespremame.ro

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Cele mai populare

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com